BeveiligingNieuws Dagelijks nieuws over beveiliging en veiligheid

 • SmartSD biedt online alternatief voor bijeenkomsten
  by redactie on 28 maart 2020 at 15:35

  Wie graag de gezellige en informatieve bijeenkomsten van SmartSD bezoekt, zal nog even geduld moeten hebben. Om klanten toch geïnformeerd te houden, organiseert de distributeur samen met leveranciers een groot aantal webinars. SmartSD verzorgt zelf op 3 april om 9u een webinar over kaarttechnologieën. Op 6 april wordt uitleg gegeven over Dahua Full Color. En Het bericht SmartSD biedt online alternatief voor bijeenkomsten verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • ADI komt met groot aantal gratis trainingen
  by redactie on 28 maart 2020 at 15:17

  Nu de trainingen op locatie even niet mogelijk zijn, heeft distributeur ADI Global Distribution besloten om samen met leveranciers een bijzonder uitgebreid trainingsprogramma online aan te bieden. Elke werkdag zijn meerdere trainingen te volgen en deelname hieraan kost niets. Maandag 30 maart begint Taco de Gier van Hanwha Techwin met een training over de Retail Het bericht ADI komt met groot aantal gratis trainingen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Technologie kan winkelier helpen bij handhaven noodmaatregelen
  by redactie on 28 maart 2020 at 12:48

  Tijdens een recent webinar liet Hikvision zien met welke technologie het winkeliers kan helpen de winkel te optimaliseren en de coronamaatregelen te handhaven. HikCentral Retail Business Intelligence is het platform, waarmee alle functies zijn aan te sturen en te beheren.  Vanwege de Noodverordening Corona mogen winkeliers nog maar één klant per 10 vierkante meter binnen Het bericht Technologie kan winkelier helpen bij handhaven noodmaatregelen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • OM wil corona-hoesters verplicht laten testen
  by redactie on 28 maart 2020 at 11:43

  Het Openbaar Ministerie wil dat mensen die iemand opzettelijk in het gezicht hebben gehoest of gespuugd verplicht worden getest op corona. Nu mag een verdachte dat nog weigeren, wat tot grote onzekerheid bij slachtoffers leidt. Verschillende politieagenten, winkelmedewerkers en buschauffeurs hebben het al meegemaakt, dat iemand hen in het gezicht hoestte en vertelde met het Het bericht OM wil corona-hoesters verplicht laten testen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • ICT-beveiligers bieden gratis hulp aan zorgsector aan
  by redactie on 28 maart 2020 at 11:15

  Tientallen Nederlandse bedrijven op het gebied van ict-beveiliging hebben een coalitie gevormd, die ziekenhuizen kosteloos gaat bijstaan tijdens de coronacrisis. Beveiligingsbedrijf Eye en belangenvereniging Cyberveilig Nederland zijn de initiatiefnemers. Bij de coalitie zijn onder andere Deloitte, Eset, Hoffmann, IBM, KPMG, KPN Security en Northwave aangesloten. Deze bedrijven stellen kosteloos honderd uur aan dienstverlening beschikbaar om Het bericht ICT-beveiligers bieden gratis hulp aan zorgsector aan verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • 181 euro boete voor klant die geen 1,5 meter afstand houdt
  by redactie on 28 maart 2020 at 10:22

  Winkeliers kunnen klanten nu een boete van 181 euro of een winkelverbod van een jaar geven, als deze zich ondanks een waarschuwing niet houden aan de 1,5 meter afstand tot anderen. Dat meldt SODA, de organisatie die ook ‘administratieve boetes’ int van betrapte winkeldieven. De Stichting OverlastDonatie (SODA) heeft op verzoek van de detailhandel een Het bericht 181 euro boete voor klant die geen 1,5 meter afstand houdt verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Coronacrisis dwingt branche na te denken over de toekomst
  by redactie on 27 maart 2020 at 18:33

  De beveiligingsbranche en haar opdrachtgevers worden zwaar geraakt door de coronacrisis. Er zijn geen evenementen meer, de horeca is gesloten en het luchtverkeer ligt vrijwel stil. Gelukkig komen er ook nieuwe kansen in de vorm van nieuwe en diverse opdrachten langs, Schrijft Leon Vincken van VBe NL. Dat neemt niet weg dat nu al duidelijk Het bericht Coronacrisis dwingt branche na te denken over de toekomst verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Henk van Essen nieuwe korpschef Nationale Politie
  by redactie on 27 maart 2020 at 16:20

  Henk van Essen gaat per 1 mei dit jaar Erik Akerboom opvolgen als korpschef van de Nationale Politie. De ministerraad heeft ingestemd met zijn benoeming. Hij was al plaatsvervangend korpschef. Van Essen wordt de derde korpschef van de Nationale Politie. Zijn voorgangers waren Gerard Bouman en Erik Akerboom. De nieuwe korpschef was sinds 2013 lid Het bericht Henk van Essen nieuwe korpschef Nationale Politie verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • SmartSD biedt snelle en krachtige gezichtsherkenning
  by redactie on 27 maart 2020 at 13:02

  Het door SmartSD vertegenwoordigde Virdi heeft onlangs de U-BIO-X Lite en Pro ‘High Performance’ gezichtsherkenninglezers met 5″ TFT touch display geïntroduceerd. Deze lezers hebben een geheugen voor respectievelijk 7.000 of 30.000 gezichtstemplates, maar zijn verder identiek en geschikt voor toepassingen binnen. Door verbeterde algoritmes en een verbeterde processorcapaciteit, worden gezichten binnen 1 seconde herkend. De Het bericht SmartSD biedt snelle en krachtige gezichtsherkenning verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Genetec brengt oplossing voor identificeren van voertuigen
  by redactie on 27 maart 2020 at 12:56

  Met het AutoVu SharpZ3 mobiele LPR-systeem brengt Genetec een oplossing die niet alleen onder alle weersomstandigheden en vanuit moeilijke hoeken kentekens kan scannen, maar die ook de kenmerken van het voertuig vastlegt. Het apparaat is te monteren op bijvoorbeeld een surveillancewagen. De Canadese multinational kwam al eerder met vergelijkbare apparaten op de markt, maar de Het bericht Genetec brengt oplossing voor identificeren van voertuigen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.