BeveiligingNieuws Dagelijks nieuws over beveiliging en veiligheid

 • FireSafety & Security wegens corona verzet naar 2022
  by redactie on 27 november 2020 at 19:05

  Omdat het nog verre van zeker is dat in april 2021 een succesvolle vakbeurs kan plaatsvinden, is besloten het FireSafety & Security Event te verzetten naar 13 en 14 april 2022. Overwogen is nog de beurs in het najaar van 2021 te houden, maar van dat plan is afgezien. De nieuwe vakbeurs, een initiatief van Het bericht FireSafety & Security wegens corona verzet naar 2022 verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Dahua Technology Partner Day 2020 komt eraan
  by redactie on 27 november 2020 at 16:50

  Aanstaande dinsdag houdt Dahua Technology zijn online Dahua Technology Partner Day 2020. Dit evenement is volgens de fabrikant een perfecte gelegenheid om kennis te maken met het Dahua ECO systeem in de EMEA regio. 26 Technologiepartners komen met oplossingen op het gebied van beveiliging en IoT. Dahua Technology organiseert het online evenement met 26 technologiepartners, Het bericht Dahua Technology Partner Day 2020 komt eraan verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Nieuwe installatievoorschriften voor inbraakalarmering
  by redactie on 27 november 2020 at 16:31

  Technische beveiligingsbedrijven kunnen vanaf 1 december gebruik maken van nieuwe installatievoorschriften. Deze helpen bij het ontwerpen en installeren van een alarmsysteem dat voldoet aan kwaliteitseisen van overheid, verzekeraars en brancheorganisaties. De nieuwe voorschriften zijn nodig aangezien de bestaande documenten niet langer aansluiten op de huidige stand van de techniek. Reden voor de brancheorganisaties Techniek Nederland Het bericht Nieuwe installatievoorschriften voor inbraakalarmering verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Nieuwe 360° camera levert compleet overzicht en veel details
  by redactie on 27 november 2020 at 16:18

  Axis komt met de AXIS Q6100-E. Dat is een multidirectionele camera met hoge resolutie die speciaal is ontworpen voor gebruik met iedere AXIS Q61 PTZ Network Camera. De camera is vooral geschikt voor grote open ruimtes of smalle straten. Met de PTZ kan verder worden ingezoomd voor meer details. De camera biedt een 360°-overzicht met Het bericht Nieuwe 360° camera levert compleet overzicht en veel details verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Onderzoeksraad waarschuwt voor afhankelijkheid KPN bij 112
  by redactie on 27 november 2020 at 15:16

  Op 24 juni 2019 vond er een grote storing plaats bij KPN, waardoor het alarmnummer ruim drie uur nagenoeg onbereikbaar was. Na de storing deden drie inspectiediensten afzonderlijk onderzoek naar de (technische) oorzaken van de storing bij KPN, de bereikbaarheid van de hulpdiensten en de knelpunten bij de hulpverlenende instanties. In een brief, gericht aan Het bericht Onderzoeksraad waarschuwt voor afhankelijkheid KPN bij 112 verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Provincie Limburg zet militairen in als boa’s
  by redactie on 27 november 2020 at 12:29

  De provincie Limburg gaat tien militairen van de 13e Lichte Brigade in Oirschot inzetten als buitengewoon opsporingsambtenaar. Deze gaan in boa-uniform toezicht houden in het buitengebied van de provincie. Het gaat hier om een soort werkervaringsproject, want de bedoeling is dat de militairen uiteindelijk gewone boa’s worden. De militairen volgen in hun vrije tijd de Het bericht Provincie Limburg zet militairen in als boa’s verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • AP onderzoekt koorts meten werknemers tijdens corona
  by redactie on 27 november 2020 at 08:49

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft twee grote bedrijven onderzocht die de temperatuur van hun personeel meten vanwege corona. De AP constateerde dat beide bedrijven, waaronder een multinational, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) overtreden. De AP kreeg al snel na de uitbraak van het coronavirus in Nederland veel vragen en klachten over temperatuurmetingen. Bijvoorbeeld in de Het bericht AP onderzoekt koorts meten werknemers tijdens corona verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Heras helpt zorgboerderij aan nieuw hekwerk
  by redactie on 26 november 2020 at 18:22

  Wegens een verhuizing had de Nijmeegse Zorgboerderij In het Westen behoefte aan nieuw stevig hekwerk voor de dierenverblijven. Dat zou echter een flinke investering betekenen voor de dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische problemen. Heras schoot te hulp. Op het terrein van Zorgboerderij In het Westen lopen tientallen geiten, kippen, konijnen en Het bericht Heras helpt zorgboerderij aan nieuw hekwerk verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Gebruik mobiel netwerk vraagt blijvend aandacht voor veiligheid
  by redactie on 26 november 2020 at 18:15

  Mobiele netwerken zijn op verschillende manieren beveiligd. Maar dat wil niet zeggen dat gebruikers niets te vrezen hebben. Beveiligingssoftware kan al veel verschil maken, maar ook een zekere achterdocht is noodzakelijk. Een mobiel netwerk kent verschillende vormen van beveiliging. Bijvoorbeeld als het gaat om de beveiliging waarin de providers van het mobiele netwerk voorzien. Het Het bericht Gebruik mobiel netwerk vraagt blijvend aandacht voor veiligheid verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Tweede GPRS-kiezer maakt UNii-centrale nog veiliger
  by redactie on 26 november 2020 at 16:25

  De nieuwe Grade 3-gecertificeerde UNii-centrale van Alphatronics is nu uit te breiden met een tweede GPRS-kiezer. Dat geeft extra zekerheid als een mobiel netwerk tijdelijk uitvalt. De tweede kiezer kan namelijk worden voorzien van een SIM-kaart van een andere provider.  Met een Grade 3 certificering én de mogelijkheid om de installatie redundant uit te voeren Het bericht Tweede GPRS-kiezer maakt UNii-centrale nog veiliger verscheen eerst op BeveiligingNieuws.