BeveiligingNieuws Dagelijks nieuws over beveiliging en veiligheid

 • Minerva en IMKO Vakopleidingen gaan verder als Capabel PRO
  by redactie on 26 februari 2020 at 19:24

  De bekende opleidingsinstellingen Studiecentrum MINERVA en IMKO Vakopleidingen gaan vanaf 1 maart verder onder de naam Capabel PRO. Deze in Utrecht gevestigde instelling staat onder leiding van Janine Freijser en is gespecialiseerd in afstandsonderwijs met begeleiding. “Wat we meenemen in deze verandering is de inmiddels 70 jaar ervaring van Studiecentrum Minerva in de beveiligingsbranche”, belooft Het bericht Minerva en IMKO Vakopleidingen gaan verder als Capabel PRO verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Medewerkers uitzetcentrum geschorst wegens geweld
  by redactie on 26 februari 2020 at 18:59

  In het uitzetcentrum bij Rotterdam The Hague Airport zijn vier medewerkers geschorst op verdenking van excessief geweld tegen een gedetineerde. Het is niet voor het eerste dat in deze instelling geweld wordt gebruikt, al zijn het in de regel de gedetineerden die zich daaraan schuldig maken.  In het detentiecentrum bij Rotterdam The Hague Airport verblijven Het bericht Medewerkers uitzetcentrum geschorst wegens geweld verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Marc van der Putten naar Dero Security Products
  by redactie on 26 februari 2020 at 18:31

  Dero Security Products heeft het verkoopteam uitgebreid met Marc van der Putten, die daarvoor bij Hikvision-onderdeel Pyronix werkte als productmarketeer. Hij gaat zich onder andere bezighouden met de sales en marketing. Marc van der Putten werkte bij verschillende beveiligingsleveranciers. Zo was hij productmarketeer bij Pyronix en Hikvision. Daarvoor was hij productmanager bij ADI, technisch adviseur Het bericht Marc van der Putten naar Dero Security Products verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Zwarte camera voor duistere lichtomstandigheden
  by redactie on 26 februari 2020 at 16:42

  Voor donkere situaties waar camera’s onopvallend hun werk moeten doen introduceert Top Security een serie camera’s en recorders met een fraaie zwarte behuizing. Bijvoorbeeld de 130225 van TPV is weersbestendig en heeft diverse functies die voor goed beeld bij weinig licht zorgen. De 130225 van TPV is uitgerust met een gemotoriseerd zoomobjectief en een sensor Het bericht Zwarte camera voor duistere lichtomstandigheden verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Marechaussee beschuldigd van etnisch profileren
  by redactie on 26 februari 2020 at 10:32

  Volgens vier organisaties en twee burgers discrimineert de marechaussee mensen die geen blanke huid hebben bij controles op vliegvelden en aan de grens. Daarom slepen zij de marechaussee gezamenlijk voor de rechter. Onder de klagers bevinden zich Amnesty International, Controle Alt Delete, antidiscriminatiebureau Radar en het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten. Zij menen dat Het bericht Marechaussee beschuldigd van etnisch profileren verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Kennisgat bemoeilijkt adequaat beveiligen van gebouwen
  by redactie on 26 februari 2020 at 10:22

  Meer dan de helft van alle organisaties wordt jaarlijks één of zelfs meerdere keren geconfronteerd met inbraak, diefstal, vernieling, een overval of een andere vorm van criminaliteit. Gemiddeld kost dit het bedrijfsleven 6 procent van de winst. Adequate beveiliging kan het risico aanmerkelijk verminderen, maar de benodigde vakkennis is lang niet altijd aanwezig. Beveiliging met Het bericht Kennisgat bemoeilijkt adequaat beveiligen van gebouwen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Politie geeft nieuw detail over de bombrieven
  by redactie on 26 februari 2020 at 08:50

  De politie is nog altijd op zoek naar de afperser die bombrieven verstuurt. In de hoop tips vanuit het publiek te krijgen, is dinsdagavond een nieuw aanknopingspunt gedeeld. Op de meest recente enveloppen staat het niet-bestaande bedrijf ’Skysence Trading’ als afzender. De politie in Amsterdam roept mensen die de naam Skysence Trading iets zegt op Het bericht Politie geeft nieuw detail over de bombrieven verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Onderzoek naar ernstige incidenten in chemische industrie
  by redactie on 26 februari 2020 at 08:37

  Nederland is de laatste jaren opgeschrikt door een aantal ernstige incidenten in de chemische industrie. Gemiddeld zijn er 15 overtredingen per bedrijf geregistreerd. Een klein aantal ‘notoir overtredende’ bedrijven (7%) is hierbij verantwoordelijk voor een kwart van alle geregistreerde overtredingen.  Bedrijven met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen worden over het algemeen jaarlijks geïnspecteerd op basis van Het bericht Onderzoek naar ernstige incidenten in chemische industrie verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Brandwacht doet veel meer dan wachten op brand
  by redactie on 25 februari 2020 at 18:44

  Een bedrijf waar brandgevaarlijke werkzaamheden worden verricht of dat werkzaam is in de maritieme of petrochemische sector kan door de gemeente, brandweer of omgevingsdienst worden verplicht om een brandwacht in te zetten. Een brandwacht kan bijvoorbeeld worden verplicht op het moment dat een brandmeldinstallatie is afgekeurd of wordt nagekeken. Zolang de brandinstallatie niet correct werkt Het bericht Brandwacht doet veel meer dan wachten op brand verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Inbraakgolf in maneges
  by redactie on 25 februari 2020 at 16:53

  Inbrekers hebben het de laatste tijd regelmatig op maneges gemunt, constateert RTL Nieuws. Vooral als er dure zadels te halen zijn. Hippocampus in het Brabantse Soerendonk kreeg maandagavond zelfs met een gewapende overval te maken. De afgelopen drie maanden vonden meer diefstallen van zadels plaats. In Heeze verdwenen er eind november dertien met een gezamenlijke Het bericht Inbraakgolf in maneges verscheen eerst op BeveiligingNieuws.