BeveiligingNieuws Dagelijks nieuws over beveiliging en veiligheid

 • Geen strafblad meer voor eerdere coronaboetes
  by redactie on 24 september 2020 at 20:00

  Mensen die een boete hebben gekregen voor het overtreden van coronamaatregelen hoeven niet meer bang te zijn geen Verklaring Omtrent Gedrag te krijgen. De aantekening in het uittreksel justitiële documentatie (strafblad) wordt namelijk geschrapt. De boete blijft voorlopig wel 390 euro. Vooral minister Grapperhaus zal blij zijn. Door zijn gedrag tijdens zijn bruiloft kreeg hij Het bericht Geen strafblad meer voor eerdere coronaboetes verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Trigion gaat 27 Rotterdamse gemeentelocaties beveiligen
  by redactie on 24 september 2020 at 19:34

  Na een aanbestedingstraject heeft de Gemeente Rotterdam gekozen voor Trigion als nieuwe partner voor het leveren van beveiligingsdiensten op circa 27 gemeentelocaties. Trigion gaat vanaf 1 november beveiligingsdiensten leveren. Embrace Hospitality Services zal de receptiediensten gaan leveren. Naast reguliere beveiligings- en receptietaken als toegangscontrole, algemene pandbeveiliging en gastheerschap, gaat Trigion ook ordebewaarders leveren voor openbare Het bericht Trigion gaat 27 Rotterdamse gemeentelocaties beveiligen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Onderzoek naar delen van informatie over cybersecurity
  by redactie on 24 september 2020 at 13:03

  De Haagse Hogeschool heeft voor het NCSC een verkennend onderzoek uitgevoerd naar de omstandigheden waarin mensen cybersecurity informatie willen delen met concullega’s in een keten- of samenwerkingsverband. Cybersecurity-risico’s beperken zich meestal niet tot een individuele organisatie. Er zijn altijd afhankelijkheden van leveranciers en samenwerkingspartners waardoor risico’s gedeelde risico’s worden. Het uitvoeren van een risicoanalyse binnen Het bericht Onderzoek naar delen van informatie over cybersecurity verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Nieuw uniform voor specialisten bij politie
  by redactie on 24 september 2020 at 12:23

  Begin volgend jaar introduceert de politie een nieuw uniform voor medewerkers met operationeel specialistische taken. De politie heeft dit specialistenuniform ontwikkeld om in het contact met het publiek duidelijk het verschil te laten zien tussen de specialistische en de breed opgeleide politiemedewerkers. De specialisten worden ingezet op specifieke onderdelen van het politiewerk, zoals Forensische Opsporing Het bericht Nieuw uniform voor specialisten bij politie verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Handsfree toegangsverlening met behulp van QR-codes
  by redactie on 24 september 2020 at 12:19

  Vanderbilt breidt het assortiment toegangsbeheer uit met ZKTeco’s QR500-lezers. Deze snelle lezers zijn geschikt voor het ACT365-toegangssysteem en maken het mogelijk om deuren te openen door een QR-code op de smartphone te laten scannen. Dat maakt de lezer ideaal voor incidentele bezoekers. Zoals de naam al zegt werken de lezers met QR-codes. Dit vanwege de Het bericht Handsfree toegangsverlening met behulp van QR-codes verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Eagle Eye Networks introduceert Local Display Stations
  by redactie on 24 september 2020 at 11:53

  Met het Eagle Eye Local Display Station introduceert Eagle Eye Networks een platform dat tot 164 live videostreams voor weergave op locatie decodeert en toont. Volgens het bedrijf is het een ideale oplossing voor het live bekijken van toepassingen zoals videowalls, spotmonitoren en beveiligingsschermen. Eagle Eye Networks, specialist in cloud video surveillance, brengt met Local Het bericht Eagle Eye Networks introduceert Local Display Stations verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Houten pakt autokraak aan met succesformule
  by redactie on 24 september 2020 at 11:20

  De gemeente Houten pakt autokraak in drie fases aan: op het bedrijventerrein, in parkeergarages en in de wijk. De methode leent zich goed voor toepassing in andere gemeenten en wordt daarom gepromoot door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Nicole van Berkel, veiligheidsmedewerker van het team Houten Veilig, richt zich op het uitvoerende werk. “Zend Het bericht Houten pakt autokraak aan met succesformule verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Nieuwe beveiligingssuite, NVR en camera’s bij Honeywell
  by redactie on 24 september 2020 at 10:57

  Honeywell presenteert de Pro-Watch Integrated Security Suite voor het beheer van beveiligingsinstallaties, de 30-serie Embedded Netwerkvideorecorders en de 60-serie IP-video 5MP-camera’s. Een van de onderdelen van de Integrated Security Suite is Pro-Watch Intelligent Command. Dit is een web-based gebruikersinterface voor een situationeel overzicht beveiligingssytemen. De beveiligingssoftware combineert toegangsbeheer, videobewaking, inbraakdetectie en andere vitale beveiligingsfuncties in Het bericht Nieuwe beveiligingssuite, NVR en camera’s bij Honeywell verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Wetsvoorstel: doodslag van 15 naar 25 jaar cel
  by redactie on 24 september 2020 at 10:25

  De maximale gevangenisstraf voor doodslag gaat omhoog van 15 naar 25 jaar. Daarmee wordt het verschil kleiner tussen de maximale gevangenisstraf voor moord (30 jaar) en de gevangenisstraf voor doodslag. Dat is de kern van een wetsvoorstel van de ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Dekker (voor Rechtsbescherming) dat donderdag via internet in consultatie is Het bericht Wetsvoorstel: doodslag van 15 naar 25 jaar cel verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Hoge boete bij meer dan 2000 euro cash op zak
  by redactie on 24 september 2020 at 09:16

  In de strijd tegen drugscriminaliteit wil de VVD in Rotterdam dat burgers een boete van 2500 euro krijgen als zij meer dan 2000 euro contant geld bij zich hebben. Die boete komt dan bovenop de inbeslagname van het geld. De nieuwe maatregel zou opgenomen moeten worden in de Algemene Plaatselijke Verordening. Volgens de partij lopen Het bericht Hoge boete bij meer dan 2000 euro cash op zak verscheen eerst op BeveiligingNieuws.