BeveiligingNieuws Dagelijks nieuws over beveiliging en veiligheid

 • Boa’s voeren actie in acht steden voor bewapening
  by redactie on 25 mei 2020 at 23:10

  Handhavers houden dinsdag in acht steden acties. Dit vanwege het geweld waarmee zij tijdens hun werk te maken krijgen. Niet alleen zijn zij de agressie beu, zij willen ook pepperspray en een wapenstok. De minister, burgemeesters en politie zijn hier geen voorstander van. De acties gaan plaatsvinden in Amsterdam, Den Haag, Ede, Rijswijk, Leeuwarden, Den Het bericht Boa’s voeren actie in acht steden voor bewapening verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Nieuwe functionaliteit voor RISCO Cloud
  by redactie on 25 mei 2020 at 16:30

  RISCO heeft de nieuwe versie 5.3 van RISCO Cloud gelanceerd. Remote Routine Inspection (RRI) en aanwezigheidszone zijn twee handige functies die middels deze update beschikbaar komen, zo maakt leverancier SmartSD bekend. Met Remote Routine Inspection (RRI) kunnen eenvoudig uitgebreide inspecties van elk RISCO-paneel worden uitgevoerd. Zo kan altijd de correcte werking van een systeem worden Het bericht Nieuwe functionaliteit voor RISCO Cloud verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Studiecentrum voor Publieke Veiligheid hervat klassikale lessen
  by redactie on 25 mei 2020 at 16:19

  De afgelopen periode is vooral ook de onderwijswereld op een bijzondere manier op de proef gesteld. Dat gold ook voor het Studiecentrum voor Publieke Veiligheid. In een korte tijd werd bijna volledig overgeschakeld van klassikale lessen naar online lessen. Maar vanaf 2 juni wordt weer fysiek onderwijs aangeboden. De klassikale lessen gaan doorgang vinden in Het bericht Studiecentrum voor Publieke Veiligheid hervat klassikale lessen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Nieuwe verdedigingsstrategie tegen cyberaanvallen onmisbaar
  by redactie on 25 mei 2020 at 15:57

  Sinds de coronacrisis werkt meer dan de helft van de werknemers thuis. Cybercriminelen weten daar handig van te profiteren. Het aantal cyberaanvallen is meer dan verdubbeld en de gevolgen zijn vaak niet te overzien. Adequate kennis over informatiebeveiliging is daarom van groter belang dan ooit. Nadat het RIVM in maart met het advies kwam om Het bericht Nieuwe verdedigingsstrategie tegen cyberaanvallen onmisbaar verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • AMBER Alert start campagne tegen digitaal kinderlokken
  by redactie on 25 mei 2020 at 09:33

  AMBER Alert lanceert naar aanleiding van de Dag van het Vermiste Kind een internationale preventiecampagne tegen digitaal kinderlokken oftewel online grooming. Dit doen ze in samenwerking met de Nederlandse politie en de Europese politiegroep voor vermiste personen (PEN-MP). Het doel van de campagne, die in meer dan twintig landen wordt verspreid, is om tieners ervan Het bericht AMBER Alert start campagne tegen digitaal kinderlokken verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Privacywaakhond doet vijf jaar over goedkeuring bedrijven
  by redactie on 25 mei 2020 at 09:21

  Bedrijven moeten wel vijf jaar wachten op de Autoriteit Persoonsgegevens voordat hun eigen interne privacybewaking is goedgekeurd. Dat meldt het FD. De lange wachttijd zou komen door structurele onderbezetting bij de privacywaakhond. De Europese privacywet AVG, die vandaag precies twee jaar geleden van kracht is geworden, biedt multinationals de mogelijkheid de privacybewaking zelf te doen Het bericht Privacywaakhond doet vijf jaar over goedkeuring bedrijven verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • GR Technics brengt mobiele cameramast op zonne-energie
  by redactie on 24 mei 2020 at 16:15

  GR Technics, een grote fabrikant van mobiele cameramasten, gaat op de groene toer. Het bedrijf brengt nu namelijk ook een Stalico mobiele cameramast, die gevoed wordt door drie geïntegreerde zonnepanelen. Accu’s zorgen voor stroom op momenten dat de zon afwezig is. De nieuwste generatie Stalico mobiele cameramast met een maximale hoogte van 6,9 meter is Het bericht GR Technics brengt mobiele cameramast op zonne-energie verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Man met ‘pak me dan’ op kenteken gepakt
  by redactie on 24 mei 2020 at 15:40

  Een man had voor de grap een kentekenplaat met de tekst ’pak me dan’ op zijn motorscooter bevestigd. De politie zag er de humor niet van in en zette de achtervolging in, toen de humoristische scooterrijder op bedrijventerrein Dordtse Kil2 voorbij reed. De kentekenplaat kan bedoeld zijn geweest om flitsboetes te ontlopen. Hoe dan ook, Het bericht Man met ‘pak me dan’ op kenteken gepakt verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Secusoft maakt nu ook zelfroosteren mogelijk
  by redactie on 24 mei 2020 at 11:18

  Secusoft voegt de mogelijkheid van zelfroosteren toe aan de administratiesoftware voor particuliere beveiligingsorganisaties. Zelfroosteren is een op maat geprogrammeerd systeem waarmee het voor de medewerkers eenvoudig is gemaakt om zelf hun roosters aan te sturen. Vanaf nu is het in Secusoft planning mogelijk om diensten in het rooster te zetten met het vinkje ‘Zelfroosteren’ aan. Het bericht Secusoft maakt nu ook zelfroosteren mogelijk verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • 4-kanaals NVR voor camera’s tot 8 megapixels
  by redactie on 24 mei 2020 at 10:49

  Sab Security Systems introduceert de Sabvision NVR4 4K UHD POE NVR P228. Deze 4-kanaals recorder ondersteunt opnames met resoluties tot maar liefst 8 megapixels. De geschikte compressieformaten zijn H.265+, H.265, H.264 en H.264+. Voor de verwerking van de hoge resoluties biedt de nieuwe recorder 80 Mbps bandbreedte. Beeldschermen kunnen worden aangesloten via HDMI of VGA, Het bericht 4-kanaals NVR voor camera’s tot 8 megapixels verscheen eerst op BeveiligingNieuws.