Kern Kind Centrum in Maastricht West

Aan de Keurmeestersdreef in Maastricht West / Belfort komt een nieuw Kern Kind Centrum (KKC). Een plek voor onderwijs, opvang en zorg. Lejeune is samen met Smeets Bouw één van de partners voor het realiseren van het complex van circa 3.500 m² BVO.

In het nieuwe complex worden de huidige John F. Kennedyschool (MosaLira), de Emile Weslyschool (Vereniging Suringar) en Samen Spelen gehuisvest. De partners werken straks onder één dak maar behouden elke hun eigen identiteit. MosaLira is aangewezen als bouwheer voor dit project.

MosaLira is de grootste onderwijsinstelling in Maastricht. Ze heeft een twintigtal gebouwen in beheer. In 2019 heeft de gemeente Maastricht 45 miljoen euro ter beschikking gesteld voor het Integraal Huisvestingsplan (IHP) 2020-2036. Het IHP geeft inzicht in de huisvestingsopgave van scholen. Concreet betekent dit dat voor de komende jaren tal van nieuwbouw-, renovatie- en uitbreidingsprojecten worden gestart. Het nieuwe KCC is onderdeel van deze plannen.

Het nieuwe KKC verrijst op de plek van het huidige gebouw. Om de bouw te realiseren wordt de aanwezige bebouwing, door Smeets Bouw, gesloopt. Na oplevering in 2024 wordt de rest van de bestaande school gesloopt. De start bouw staat gepland voor het tweede kwartaal van 2023 en de oplevering in de zomer van 2024. Schooljaar 2024/2025 start dan in de nieuwe huisvesting.

Duurzaam

Het gebouw van 3.500 m² BVO wordt energieneutraal. Dat betekent dat de lokaal opgewekte hernieuwbare energie op jaarbasis tenminste gelijk is aan het gebouw gebonden energieverbruik.

Bouwteampartner

Het project wordt in bouwteam gerealiseerd. Smeets Bouw is geselecteerd als bouwpartner. Het bouwteam bestaat verder uit installatiebedrijf Sjef Ubaghs, Lejeune Multi Elektra en namens Smeets Bouw: Wiel Dautzenberg van KS-bouwmanagement. Gezamenlijk wordt met Architecten aan de Maas, K+ adviesgroep, constructeur Brekelmans en de opdrachtgever MosaLira het definitief ontwerp uitgewerkt, volledig in BIM.