Laad je weg naar de toekomst: Het gemak en de voordelen van elektrisch laden van je auto

Met de toenemende populariteit van elektrische voertuigen (EV’s) over de hele wereld, is het opladen van infrastructuur steeds belangrijker geworden. Gelukkig zijn er verschillende oplaadopties beschikbaar voor eigenaren van EV’s. In deze blog zullen we enkele van de beste laadopties verkennen die momenteel beschikbaar zijn. Als Lejeune maken wij onderdeel uit van Connectned en kunnen wij ervoor zorgen dat een laadstation wordt geïnstalleerd. Met Lejeune en Connectned bent je volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie en behoeften. Want of het nu gaat om het optimaal benutten van de aanwezige aansluiting of het laden met zelf opgewekte stroom: wij denken met je mee. En bieden je een passende oplossing voor nu en voor later.

Om openbaar (onderweg) te kunnen laden heb je een laadpas of laadsleutelhanger met een abonnement nodig. De abonnementen zijn geschikt voor zowel de particuliere rijder als de zakelijke rijder.

Naast de laadpas kun je ook gebruik maken van de handige ConnectNed-app voor op je smartphone.

Mogelijke laadoplossingen:

Thuis opladen

De eenvoudigste en meest handige laadoptie voor eigenaren van een EV is het thuis opladen. Alles wat je nodig hebt is een goed laadstation, die je EV tot 80% kan opladen in ongeveer 4-8 uur. Normaal gesproken wordt jou EV geleverd met een laadlaadkabel. Zo zijn er veel verschillende goede laadstations op de markt verkrijgbaar, wij gebruiken meestal het laadstation van Alfen.

Openbaar opladen

Als u niet thuis kunt opladen, is openbaar opladen een goede optie. Er zijn verschillende soorten openbare oplaadstations, waaronder Level 2- en DC-snelladers. Level 2-oplaadstations kunnen uw EV tot 80% opladen in ongeveer 4-8 uur, terwijl DC-snelladers uw EV in slechts 30 minuten tot 80% kunnen opladen.

Er zijn verschillende openbare oplaadstations beschikbaar, waaronder stations van autofabrikanten zoals Tesla en BMW, en onafhankelijke oplaadbedrijven zoals ChargePoint en EVgo. De meeste openbare oplaadstations zijn te vinden op parkeerplaatsen van winkelcentra, restaurants en andere openbare plaatsen. Er zijn ook openbare oplaadstations die langs snelwegen worden geplaatst, zodat u uw EV tijdens een lange reis kunt opladen.

Om openbaar (onderweg) te kunnen laden heb je een laadpas of laadsleutelhanger met een abonnement nodig. Het abonnementen zijn geschikt voor zowel de particuliere rijder als de zakelijke rijder.

Werk opladen

Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers de mogelijkheid om op het werk op te laden. Dit kan een enorme hulp zijn voor mensen die in steden werken en geen toegang hebben tot thuis opladen. Werk opladen kan worden aangeboden op de parkeerplaats van uw bedrijf, veel bedrijven bieden gratis opladen aan hun werknemers als een secundaire arbeidsvoorwaarde.

Solar opladen

Als u op zoek bent naar een milieuvriendelijke manier om uw EV op te laden, dan is zonne-energie de oplossing voor u. Zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd op uw dak of op een zonne-carport om zonne-energie op te wekken die uw EV kan opladen. Zonne-oplading is niet alleen milieuvriendelijk, maar kan u ook