Veiligheid staat helaas vaak nog niet voorop

Videobewaking in Limburg

Een valhek op een stijger, een helm op een bouwplaats en laadruimtebeveiling voor bedrijfswagens. Voor de werkvloer zijn er talloze oplossingen om veiligheid te garanderen voor de medewerkers. Hiervoor is wettelijk de VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) in het leven geroepen. Helaas zien wij als LeJeune nog te vaak dat deze VCA niet aanwezig is. Dit, terwijl deze zo belangrijk is:

Veiligheid en gezondheid van werknemers: VCA richt zich op het waarborgen van de veiligheid en gezondheid van werknemers op de werkvloer. Het helpt organisaties om risico’s te identificeren en te beheersen, waardoor ongevallen en blessures worden verminderd. Dit draagt bij aan het welzijn van onze werknemers.

Wettelijke naleving: Het voldoen aan VCA-richtlijnen en -normen helpt ons om te voldoen aan de wettelijke vereisten op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Verbeterde bedrijfsprestaties: VCA-certificering vereist een grondige evaluatie van onze bedrijfsprocessen en -procedures, wat kan leiden tot efficiëntieverbeteringen. Door een sterker veiligheids- en gezondheidsbeheer te implementeren, kunnen bedrijven de productiviteit verhogen en het risico op ongevallen verminderen.

Milieubewustzijn: Naast veiligheid en gezondheid richt VCA zich ook op milieubeheer. Dit is belangrijk in een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden en bij Lejeune hoog in het vaandel staan.