5 redenen waarom een alarmcentrale een must is voor particulieren

Onlangs hebben we een bezoek gebracht aan Alarm Meldnet: een moderne alarmcentrale waar wij nauw mee samenwerken. Een van de onderwerpen die we tijdens dit bezoek uitgebreid met elkaar hebben besproken, is de meerwaarde van een alarmcentrale voor particulieren. We merken namelijk dat particulieren vaak niet bekend zijn met de vele voordelen van een alarmcentrale.

Benieuwd waarom een alarmcentrale een must is voor particulieren? Dit zijn de 5 belangrijkste redenen:

  • 24/7 bewaking op afstand: Een team van vakkundige professionals bewaakt jouw woning 24/7. Bij een alarmmelding nemen zij onmiddellijk actie door contact op te nemen met sleutelhouders en, indien nodig, hulpdiensten. Deze snelle en georganiseerde reactie kan van cruciaal belang zijn in noodsituaties, vooral wanneer je zelf niet in staat bent om actie te nemen.
  • Hoge betrouwbaarheid: De betrouwbaarheid van een alarmcentrale is hoog. Dit omdat een alarmcentrale gebruik maakt van gespecialiseerde apparatuur en systemen die specifiek zijn ontworpen voor het ontvangen en verwerken van alarmmeldingen. Daarnaast wordt iedere 24 uur gecontroleerd, bij hoog risico kan dit zelfs per 30 seconden geregeld worden of de verbinding tussen jouw alarmsysteem en de meldkamer nog in orde is.
  • Optie voor dwangcode: Je kunt altijd een dwangcode met de alarmcentrale afspreken. Dit is een code waarmee je onopvallend aan de centralist kunt doorgeven dat er sprake is van een overval/dwangsituatie. De centralist stuurt dan direct de politie aan.
  • Beelden delen met politie: Om de pakkans van daders te vergroten maakt een alarmcentrale gebruik van Live View. Met Live View kunnen eventuele beelden direct met de politie gedeeld worden. De politie kan zo sneller en effectiever handelen.
  • Een gerust gevoel: Een alarmcentrale verhoogt de efficiëntie en betrouwbaarheid van een alarmsysteem. Je hoeft je geen zorgen te maken over de opvolging van alarmen als vakkundige centralisten 24/7 over je woning waken. Dat geeft een gerust gevoel.
  • Politie-uitruk met prioriteit één: Bij een inbraakalarm welke geverifieerd (gecontroleerd) is door meerdere detectoren en/of controle met camerabeelden door de meldkamer, wordt de politie met prioriteit 1 naar het object aangestuurd.

Samen met Alarm Meldnet streven we ernaar om jou de beste beveiligingsoplossingen te bieden. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.